Uljara Vodnjan

Prema neprekinutom radu prerade maslina na istoj lokaciji, još od davne 1911. godine, naša je uljara najstarija na području istarskog poluotoka.

Uljara je danas moderno opremljena gdje uz nadzor svojih stručnjaka koristimo najsuvremeniju tehnologiju, kako bi postupak hladne prerade omogućio maksimalno očuvanje aroma i drugih vrijednih sastojaka ulja. Zbog stalnih ulaganja u nova znanja naših djelatnika i praćenje suvremenih trendova u proizvodnji, u vodnjanskom  pogonu nastaju najcjenjenija ulja bogata aromatičnim esencijama i biološki vrijednim tvarima.

Salvela ulja napravljena su od plodova proizvedenih u vlastitim maslinicima, prerađenih u vrlo kratkom periodu nakon berbe, pri čemu temperatura ne prelazi 25 ºC. Prerada je kontinuiranog sistema, na „dvije faze“, pri čemu su maksimalno sačuvane svojstvene arome, a naglašene su zelene boje i svježina. U kratkom vremenu nakon prerade filtriraju se i dalje čuvaju pod dušikom u inox posudama na temperaturama od 16 ºC. Zbog toga ne gube svoje najbolje karakteristike ni u periodu dužeg čuvanja.

Salvela - Uljara Vodnjan