Pendolino

Ulje introducirane sorte pendolino ima profinjenu aromatičnost kojoj u mirisu prevladavaju izražene arome na zeleni plod masline i aromatično bilje. Izražene je zelene boje, blage gorčine i pikantnosti. U okusu ostavlja ugodno naglašenu mješavinu mediteranskih okusa, mirisa badema, zelenog radiča i svježe pokošene trave.

  • regija: Istra
  • mjesto uzgoja: Barbariga
  • nadmorska visina: 5 – 10 m
  • mjesto proizvodnje: Uljara Vodnjan
  • vrsta: monosortno ulje
  • sorte: pendolino
  • vrijeme berbe: 5. 10. – 15. 10. 
  • vrijeme prerade: nekoliko sati nakon berbe
  • način prerade: kontinuirani ciklus na 2 faze
  • temperatura prerade: 24 – 25 ºC
  • boja: jasno zelena
  • preporuka za korištenje: kao stvoreno je za nadopunjavanje jela s ribom ili bijelim mesom, svježim sirevima, gljivama te sa svim jelima pripremljenim na lešo kao i salatama.
Salvela - Pendolino